Stalen Deuren

Als je op zoek bent naar stalen deuren voor in je interieur kom je drie soorten tegen: taatsdeuren, scharnierdeuren en schuifdeuren. Het verschil tussen deze deuren zit in het draaimechanisme. We leggen uit wat de verschillen zijn en in welke interieurs de deuren passen.

Stalen Deuren

Als je op zoek bent naar stalen deuren voor in je interieur kom je drie soorten tegen: taatsdeuren, scharnierdeuren en schuifdeuren. Het verschil tussen deze deuren zit in het draaimechanisme. We leggen uit wat de verschillen zijn en in welke interieurs de deuren passen.

Wat is een stalen taatsdeur?

Een stalen taatsdeur, ook wel een pivoterende deur, draait om zijn eigen as. Het zijn deuren die naar beide kanten open kunnen. Het voordeel van deze deuren is dat je ze met weinig kracht kunt openen. Taatsdeuren passen goed in een modern of industrieel interieur. Ze worden veel gebruikt als ensuite deuren om ruimtes in een pand te verdelen.

Anders dan bij houten ensuite deuren, is een kozijn niet nodig. De taatsdeur draait om zijn verticale as, waarbij de draaipunten aan de boven- en onderkant van de deur zijn geplaatst. Taatsdeuren zijn een elegante oplossing als je op zoek bent naar een bredere stalen deur met glas.

Frits Jurgens systeem

Pjokke Dutch Design werkt uitsluitend met een onderhoudsvriendelijk draaisysteem dat op elke vloer past. In iedere ruimte, zelfs in vertrekken met vloerverwarming, is het mogelijk om deze taatsdeuren te plaatsen.

De taatsdeur als draaiende muur of wand

Omdat taatsdeuren geschikt zijn voor brede deuren is het zelfs mogelijk om er het effect van een draaiende muur of wand mee te bereiken. Wij maken verschillende systemen die er voor zorgen dat de deuren na gebruik automatisch sluiten.

Wat is een stalen scharnierdeur?

Een scharnierdeur heeft een klassiek draaimechanisme: het scharnier bevindt zich aan de zijkant van het kozijn. De scharnierdeur kan naar één kant open en dicht. Het voordeel van scharnierdeuren is dat het tocht en geluidsoverlast voorkomt. Scharnierdeuren passen in een modern interieur, maar ook zeker in een jaren 20-30 woning.

Wij bieden stalen scharnierdeuren aan met basic scharnieren en met verdekte scharnieren.
Het verschil? De verdekte scharnieren zie je niet. Ze zitten verborgen in de profielen van de deur en het kozijn. Aanlasscharnieren (de standaard), zijn zichtbaar aan deur en kozijn bevestigd.

Wat is een stalen schuifdeur?

Stalen schuifdeuren zijn deuren die zijwaarts open en dicht gaan. Het voordeel van stalen schuifdeuren met glas is dat ze veel ruimte besparen. Stalen schuifdeuren vormen een strak element in een kamer of werkpand en breken de ruimte. Het staal draagt bij aan een industrieel gevoel, maar past ook goed binnen een klassieker interieur.

Wij bieden stalen schuifdeuren aan met een softclose systeem zodat de deuren niet dichtslaan maar rustig en geruisloos sluiten.

Contact:

(+31) 06 54342405

[email protected]

Social Media:

Deze website is gerealiseerd door: