fbpx

Op zoek naar de juiste vorm?
Rechte trap, Halfslag trap, Wenteltrap of Spiltrap

Zeg nou zelf! Hoe vaak per dag loop je niet de trap op en af? Best vaak waarschijnlijk. Een luie trap of juist een steilere trap maakt dan een heel verschil. Natuurlijk ben je niet helemaal vrij in de vorm van jouw nieuwe stalen trap. Zo ben je afhankelijk van de beschikbare ruimte voor het plaatsen van een trap. Daarnaast heb je vast ook wel wat wensen wat betreft de look en het gebruiksgemak. Daarom maken we speciaal voor jou een trap op maat, die aan al jouw wensen voldoet.

Vragen of geïnteresseerd? Neem direct contact op

Rechte trap

Een rechte trap of spreekt voor zich. Dit type trap vertoont geen kwartslagen of bochten. Heel modern is een design dat gecombineerd wordt met een middenboom. Dankzij de subtiele hellingshoek is een rechte trap gemakkelijk te belopen en zowel open uit te voeren als dicht af te werken. Wel vergt een dergelijk model trap, dat ook wel ‘steektrap’ wordt genoemd, meer ruimte bij plaatsing. Een factor om rekening mee te houden bij het bepalen van je keuze.

Halfslag trap

In een halfslag trap wordt een halve slag gewerkt. De trap draait in dat geval 180 graden om een centrale spil of paal. Groot pluspunt is dat je voor de plaatsing van een dergelijke trap minder ruimte vereist is. Zowel een slag naar links als naar rechts is mogelijk en ook dit type trap is open op te leveren voor een ruimtelijk effect of juist dicht uit praktische overwegingen.

Home-slider2

Wenteltrap

Van bovenaf gezien bestrijkt een wenteltrap een halve cirkel of een groter deel van een cirkel. In het middelpunt van de cirkel ligt een open ruimte waar de wenteltrap omheen draait. Vaak wordt een spiltrap ten onrechte een wenteltrap genoemd terwijl alleen de eerste over een karakteristieke middenpaal beschikt. De treden van een wenteltrap lopen aan de voorzijde niet evenwijdig aan de boven- en onderliggende treden waardoor de trap een draaiende vorm krijgt.

Home-slider2

Spiltrap

Een spiltrap draait rondom een centraal punt omhoog. Anders dan bij een wenteltrap, waar deze trap vaak voor wordt aangezien, zijn de traptreden bevestigd aan een stalen paal ter ondersteuning. Het is een sierlijke, elegante trap die van grote esthetische waarde is voor je interieur. Met een spiltrap bespaar je bovendien kostbare ruimte, ook in bedrijfsruimtes omdat deze trap bijna recht omhoog loopt . Uiteraard maken we speciaal voor jouw situatie een stalen spiltrap op maat.

Trappen XL
Trappen partner

Wanneer we stalen trappen ontwerpen, maken en plaatsen werken we graag samen met onze partner TrappenXL. TrappenXL is de website van Level Trappen & Constructies B.V. Beide bedrijven zijn gevestigd in Hoogeveen. Zij bieden een een groot aanbod design trappen, die wij voor u op maat kunnen laten maken.

Voor een goed beeld van de mogelijkheden die Pjoke Dutch Design biedt bezoek je onze showroom

Bezoek onze showroom
Kom langs in Oldenzaal

Zoals je kunt lezen gaat er een hele wereld schuil achter de stalen trappen en deuren: geen enkel project is hetzelfde en wij gaan er vanuit dat onze klanten daar naar op zoek zijn. Kom langs in onze showroom, dan luisteren we naar je wensen, denken we met je mee en zie je meteen hoe wij werken. Tot snel!

Dankzij onze ligging in Twente (Overijssel) hebben we al prachtige projecten mogen realiseren in Losser, Enschede, Borne, Hengelo Lonneker en vele andere plaatsen in Nederland en Duitsland.